Sou a: Portada > Usuaris > Àrea assistencial - Serveis mèdics > Psiquiatria...

Usuaris

Àrea assistencial - Serveis mèdics

Psiquiatria

Equip humà

Cap de servei
Director de programa
Facultatiu especialista
Facultatiu especialista guàrdies
Psicòlegs clínics
Cap d'Àrea Infermera
Infermeres Gestores

Presentació del servei

El Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge s’encarrega de l’atenció dels trastorns mentals en població adulta a nivell ambulatori, d’hospitalització i d’atenció urgent i. Així mateix, a més de l’activitat assistencial, també realitza les activitats docents de pregrau i postgrau, formatives, i investigadores corresponents.

Per a la hospitalització, el servei disposa de 25 llits en els quals s’atenen patologies psiquiàtriques agudes i greus, com ara els trastorns bipolars, l'esquizofrènia, depressions greus, o trastorns de la conducta alimentària, entre d’altres. Les Consultes Externes acullen pacients derivats de circuits intra i extrahospitalàries, procedents d’àrees d’atenció primària. La interconsulta atén pacients derivats de tots els serveis de l'hospital. Existeix un metge de guàrdia de 24 hores, que actua com a especialista en el Servei d'Urgències i, al mateix temps, atén les urgències de la mateixa planta d’hospitalització i de l’hospital general.

En l’àmbit docent i formatiu, el Servei de Psiquiatria desenvolupa la formació especialitzada amb 3 metges interns residents (MIR) anuals, 1 psicòleg intern resident (PIR), i 1 infermer resident en salut mental (IRSM) anual. Així mateix imparteix docència tant de pregrau com de postgrau. És coordinador de les assignatures de psiquiatria de Medicina (4t curs), de psicologia de Medicina (2n curs), de psicologia de Ciències Biomèdiques (3r curs), de psicologia d’Odontologia, de psicologia de Podologia, i té estudiants de pràctiques de la Facultat de Psicologia. Els seus professionals participen com a docents en diversos màsters i coordina el màster d’Iniciació en la investigació en salut mental de la Universitat de Barcelona. A més, organitza dos Seminaris de Formació en Teràpia Electroconvulsiva anualment, un seminari de recerca mensual, i sessions clíniques setmanals.

En l’àmbit de la recerca, el servei té dos grups que pertanyen a les xarxes CIBER: un grup al CIBERSAM (Centro de Investigación Biomédica En Red en Salud Mental) i un altre al CIBEROBN (Centro de Investigación Biomédica En Red en Obesidad y Nutrición). Així mateix, els professionals formen part del grup consolidat "Grup de Psiquiatria Clínico-Biològica i Psicològica" reconegut per Agencia de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Aspectes rellevants

Procediments més destacats

A banda de l’atenció als trastorns mentals en general, el Servei de Psiquiatria disposa de diferents unitats especialitzades en procediments terapèutics i en el tractament tant ambulatori com d’hospitalització de trastorns mentals.

 • Esquizofrènia i altres trastorns psicòtics.
 • Trastorn bipolar.
 • Trastorns depressius i depressió resistent.
 • Trastorns obsessius compulsius i trastorns relacionats.
 • Trastorns de la conducta alimentària.
 • Joc patològic i conductes addictives sense substància.
 • Detecció precoç d’alcoholisme.
 • Teràpia electroconvulsiva en pacient d’alta complexitat.
 • Estimulació cerebral profunda pel trastorn obsessiu compulsiu (amb el Servei de Neurocirurgia).
 • Avaluació del pacient amb obesitat mòrbida (amb el Servei de Cirurgia General i Digestiva i el Servei d’Endocrinologia i Nutrició).
 • Suport al pacient oncològic (amb el Servei de Psicooncologia de l’Institut Català d’Oncologia)

Informació per als pacients

 • Telèfon: 932 607 922

Ubicació