Sou a: Portada > Usuaris > Àrea assistencial - Serveis mèdics > Medicina Preventiva...

Usuaris

Àrea assistencial - Serveis mèdics

Medicina Preventiva

Equip humà

Cap de servei
Facultatiu especialista
Cap d'Àrea Infermera
Infermeres Gestores

Presentació del servei

El Servei de Medicina Preventiva, ubicat a la quarta planta l'edifici de l'antiga escola d'infermeria, és un servei multidisciplinar amb una tasca assistencial, docent i de suport metodològic i epidemiològic. La nostra activitat engloba:

  • Unitat de Deshabituació Tabàquica: Oferim tractament multicomponent, individualitzat i seguiment continuat a la nostra població, així com tasques de promoció i educació per a la salut. Recentment, cal destacar la campanya Hospital Lliure de Fum i la intervenció en pre-adolescents de totes les escoles de l'Hospitalet que van col·laborar en la prevenció i educació per a la salut.
  • Unitat de Vacunacions Internacionals. Cada estiu, molts viatgers ens visiten per a rebre consell personalitzat sobre vacunació, profilaxi pel paludisme i mesures de prevenció generals adequades a les característiques i destí del viatge. El nostre centre està acreditat pel Departament de Sanitat Exterior.

Aspectes rellevants

Procediments més destacats

  • UNITAT DE SALUT INTERNACIONAL: Centre de referència per a la Regió Metropolitana Sud. Acreditada pel Ministerio de Sanidad y Política Social per a l’administració de la vacuna de la febre groga (5 unitats a Catalunya). Col·laboració amb la Universitat de Cochabamba de Bolívia (recerca i formació) i amb el Govern d’Angola (formació).

Altres aspectes rellevants:

  • L'equip humà de la Unitat de Deshabituació tabàquica ofereix la possibilitat de visitar aquells pacients ingressats a l'hospital que vulguin deixar de fumar. Només cal sol·licitar una interconsulta al vostre equip mèdic i en 24 hores rebreu la nostra visita. Us recordem que el tabaquisme és la primera causa de mortalitat evitable.
  • Com a novetat, hi ha la possibilitat de programar-se una visita per internet. Heu d'enviar un correu electrònic amb les vostres dades (nom i cognoms, adreça, data de naixement i el CIF de la vostra targeta del CatSalut) a l'adreça secretaria.mpr@bellvitgehospital.cat i tan aviat com puguem, us donarem dia i hora. Aprofitem per a recordar-vos que els telèfons de programació de visites són: 93 260 76 30 i 93 260 75 57.
  • La Unitat de vacunacions internacionals es una de les sis existents a Catalunya acreditades per l'administració i expedició del carnet de vacunacació internacional enfront la febra groga.
  • La Unitat de Deshabituació tabaquica utilitza les últimes tècniques de deshabituació que han aconseguit, despres de tractar més de 4.000 fumadors, taxes d'èxits als 12 mesos superiors al 50%.

 

 
 

Informació per als pacients

                            bellvitgetravel.cat

 

Ubicació