Sou a: Portada > Usuaris > Àrea assistencial - Serveis mèdics > Endocrinologia i Nutrició...

Usuaris

Àrea assistencial - Serveis mèdics

Endocrinologia i Nutrició

Equip humà

Cap de servei
Cap de secció
Facultatiu especialista
Cap d'Àrea Infermera
Infermeres Educadores de Diabetis
Dietistes

Presentació del servei

El Servei d'Endocrinologia i Nutrició té com a missions fonamentals l´assistència mèdica, docència, i recerca, en el camp especialitzat, i de forma integrada i coordinada amb els altres dispositius del nostre entorn (centres d´atenció primària, altres hospitals, i Universitat de Barcelona, entre altres). Les malalties endocrinològiques i nutricionals són molt prevalents a la població, tant en malalts ingressats a l'hospital com en l'àmbit de consultes externes i consultes especialitzades a les àrees bàsiques de salut; en aquest sentit els nostres professionals donen cobertura assistencial a tots els àmbits i som referència de terciarisme (complexitat) per a més d´un milió d´habitants. El nostre Servei és responsable de la formació de grau de Medicina del campus de Bellvitge (Universitat de Barcelona) de la nostra especialitat, així com de la formació de postgrau en diferents programes de doctorat i mestratges. Formem també part del programa MIR de l'especialitat a escala nacional essent un dels centres amb més experiència i trajectòria de tot l´estat. El nostre grup de recerca és reconegut com a grup acreditat en línies tant de ciència bàsica com clínica.

Aspectes rellevants

- Diabetis mellitus d'elevada complexitat i tecnificació: complicacions cròniques de la malaltia, ús de bombes d'insulina, aplicació de sensors de glucosa continus, diagnòstic de formes genètiques, unitat de peu diabètic.

- Maneig integral de la patologia hipotàlamo-hipofítica: diagnòstic, avaluació hormonal, actuació integral pre i postquirúrgica en coordinació amb el Servei de Neurocirurgia, tractament hormonal.

- Càncer tiroïdal: diagnòstic, maneig integral pre i postquirúrgic en coordinació amb el Servei de Cirurgia General, coordinació de tractament amb radioiode amb el Servei de Medicina Nuclear, tractament convencional i noves línies farmacològiques en casos avançats.

- Hiperparatiroïdisme primari: diagnòstic, maneig pre i post quirúrgic, tractament farmacològic.

- Diagnòstic i tractament de les malalties suprarenals, tant benignes com neoplàsiques.

- Malalties gonadals amb conseqüències hormonals.

- Suport nutricional enteral, tant hospitalari com programa ambulatori.

- Suport nutricional parenteral, tant hospitalari com programa ambulatori.

- Programa d'avaluació i tractament de l'obesitat mòrbida, amb circuit de cirurgia bariàtrica coordinat amb el Servei de Cirurgia General.

 

RECERCA

El nostre Servei té un grup de recerca consolidat reconegut que forma part del nostre Institut de Recerca (IDIBELL). Les principals linies de treball són la diabetis mellitus a nivell experimental i clínic i les repercusions clíniques i metabòliques de la obesitat mòrbida i el seu tractament mèdic i quirúrgic. Participem a més en assajos clínics internacionals en diabetis, obesitat, i carcinoma tiroïdal.

 

DOCÈNCIA
El nostre Servei és el responsable de la docència de grau de Medicina de la nostra especialitat al campus Bellvitge de la UB. A més tenim una llarga trajectòria de formació especialitzada (MIR) amb dues places acreditades de residents cada any.
 

Informació per als pacients

  • Ubicació: consultes externes mòdul 21; a l’hospital, secretaria planta 19
  • Telèfon: 932 607 635 /FAX 932 607 846