Sou a: Portada > Usuaris > Documents d'interès

Usuaris

Documents d'interès

Com a usuaris de l'Hospital Universitari de Bellvitge teniu dret a conèixer i que tenen a veure amb el compromis de l'hospital amb vosaltres.

Carta de Drets i deures

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha elaborat la nova carta de drets i deures dels ciutadans en relació amb la salut i l'atenció sanitària.

Aquesta carta adapta els drets i deures dels ciutadans al moment actual i incorpora aspectes nous per avançar en el respecte a la dignitat de la persona i la millora de la qualitat de l'atenció sanitària.

Aquí podeu accedir a la Carta de drets i deures

Codi ètic

El Codi ètic de l’Hospital Universitari de Bellvitge vol ser una guia de conducta i compromís, que pren com a línia bàsica el respecte i la responsabilitat, actituds fonamentals en les relacions humanes i en la pràctica diària.

Aquí podeu accedir al Codi ètic de l'Hospital Universitari de Bellvitge

Comitè d'Ètica Assistencial

El Comitè d'Ètica Assistencial té com a finalitat ajudar a la reflexió sobre les decisions, actuacions i actituds en el camp de les ciències de la salut. Pot sol·licitar assesorament del Comitè d'Ètica Assistencial professionals i usuaris de l'Hospital, trucant al 932 607 492.

Voluntats anticipades

El document de voluntats anticipades és una expressió de l’autonomia de les persones a l’hora de decidir en relació amb la pròpia salut, especialment preveient situacions de futur en què, pel seu estat, no puguin decidir per elles mateixes o estiguin en una situació de més vulnerabilitat

Circuit de voluntats anticipades

Els pacients que demanin informació sobre els tràmits a seguir per fer les voluntats anticipades, es poden adreçar al Servei de Suggeriments i Reclamacions, depenent de la Unitat d’Atenció a l'Usuari, de 10 a 14 hores, o bé trucar al telèfon 93 260 78 31.

Els documents que entreguem són:

  1. Document informatiu sobre què són les voluntats anticipades i els requisits que es demanen
  2. Model proposat pel Departament
  3. Full d’inscripció en el Registre de Voluntats Anticipades del Departament de Salut


Així mateix, informem de:

  1. Com es pot realitzar el document (model proposat, notari, etc)
  2. Avantatges d’inscriure en el Registre, però no és obligatori
  3. Documentació que cal adjuntar
  4. Oferim la possibilitat d’enviar nosaltres la documentació al Registre
  5. Incloure una còpia a la historia clínica. Si així ho desitgen ho fem nosaltres

Aquí podeu accedir al díptic de Voluntats anticipades