Sou a: Portada > Informació corporativa > Portada de la secció d'Informació Institucional

Informació corporativa

Què és l'Hospital Universitari de Bellvitge?

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) pertany a l’Institut Català de la Salut (ICS), empresa pública amb personalitat jurídica pròpia i autonomia funcional i de gestió que presta serveis integrals d’atenció primària i hospitalària arreu del territori català. Es va inaugurar l’any 1972, i la seva ubicació geogràfica és el barri de Bellvitge, en el municipi de l’Hospitalet de Llobregat.

Forma part de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS, màxim òrgan de direcció i coordinació del conjunt de centres, serveis i institucions sanitàries de l’ICS a l’Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. 

L’HUB és un dels 5 únics hospitals que hi ha a tot Catalunya acreditats com a centres de tercer nivell, el màxim nivell de complexitat, el que li permet atendre malalts que requereixen de la més alta tecnologia, com poden ser cirurgia cardíaca, cirurgia toràcica, neurocirurgia o transplantaments. Disposa de totes les especialitats medicoquirúrgiques, excepte la pediatria i l’obstetrícia.

És l’hospital de referència comunitari per a 343.172 habitants de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat, però també és centre referent en els processos que requereixen d’alta tecnologia per a més de 2 milions d’habitants de les àrees Metropolitana Sud, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Té com a objectiu estratègic promoure la innovació tecnològica i assistencial i aquella activitat mèdica i quirúrgica de major complexitat (terciarisme).

Ha estat guardonat en diverses ocasions amb el premi TOP20 (anys 2004, 2006, 2009, 2010, 2011 2012, 2013, 2015 i 2016), que el reconeix com un dels millors hospitals d’Espanya en la màxima categoria d’hospitals de referència regional i nacional, en una avaluació que es fa cada any d’entre més de 150 hospitals espanyols.

De fa més de 25 anys, és un centre docent universitari vinculat a la Universitat de Barcelona on s’imparteixen els estudis de medicina, infermeria, odontologia i podologia. A més, té un ampli programa docent de postgrau en aquestes quatre àrees de la salut, amb acreditació per formar especialistes en més de 40 especialitats.

En l’àmbit de la recerca, és un centre punter a nivell internacional i forma part de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), un dels únics centres estatals acreditats amb el màxim nivell de recerca per l’Instituto de Investigación Sanitaria Carlos III del Ministerio de Ciencia e Innovación.

L’Hospital està immers en un ambiciós projecte de creixement, amb un conjunt d’obres que li permetran ampliar les seves instal·lacions en més de 40.000 m2. L'octubre de 2014 es va inaugurar un nou edifici que acull, a la planta, baixa el Servei d'Urgències. A la primera planta d'aquest edifici hi ha l'Hospital de Dia Mèdic, la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria (UCMA), els gabinets de neurofisiologia i la Unitat d'Esclerosi Múltiple. A la segona planta hi ha la Unitat de Reanimació d'Urgències i, a la tercera, set nous quiròfans per a fer Cirurgia Major Ambulatòria.

En total, disposa de 31 quiròfans, 7 dels quals especialitzats en cirurgia major ambulatòria, i 2 altres, en oftalomologia.

L'Hospital en xifres 

31 quiròfans
204 consultoris de consultes externes (inclosos els gabinets)
laboratori clínic
52 equipaments d'alta tecnologia, inclosos els gestionats per l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) i per l'Institut Català d'Oncologia (ICO)
742 llits disponibles
1 unitat de salut internacional

*desembre 2017

Activitat assistencial
35.341 altes
8,07 dies d'estada mitjana
6.788 altes de CMA
668 altes d'hospitalització a domicili
27.885 altes d'hospitalització
38.520 intervencions quirúrgiques
19.392 intervencions de cirurgia major
111.315 urgències ateses
14.186 urgències hospitalitzades
486.086 visites ateses a Consultes Externes
* 2017