Sou a: Portada > Docència

Docència i recerca

Cursos d'acollida

Curs d'Urgències Médico-quirúrgiques

La vostra estada a l’hospital s’inicia amb el Curs d’urgències medicoquirúrgiques, que es durà a terme durant els primers dies (del 24 de maig al 1 de juny de 2018).

La finalitat d’aquest curs és fer una introducció a l’hospital, a les patologies més prevalents que podreu trobar a l’àrea d’urgències i a les seves àrees assistencials i serveis.

La part teòrica del curs es fa a la sala d’actes de l’hospital, de 8.00 h. a 19.00 h, on s’exposaran diferents temes considerats d’interès per a vosaltres.

Associades al curs, hi han una sèrie d’activitats, especialment dissenyades per millorar les vostres habilitats i la integració a l’hospital (classes pràctiques a les tardes).

El programa detallat del curs es repartirà a l’inici.

L’assistència és obligatòria i es controlarà a l’entrada i a la sortida

 

Curs de Suport Vital bàsic i avançat

En aquesta primera setmana, durant una tarda, es dedicarà a fer un petit recordatori de la reanimació cardiopulmonar i s’explicarà com funciona l’equip de parada cardíaca de l’hospital.

Durant las setmanes següents, es faran les pràctiques de reanimació cardiopulmonar bàsica i avançada sobre maniquins, a les aules d’Habilitats Clíniques del Campus de Bellvitge (Fase II, planta 2, Mòdul Groc HUB)

Es fan en grups de 10 alumes cada tarda, de 15.30 h. a 18.30 h. 

Estan dirigides per membres del Servei d’Anestesiologia i Reanimació, que és el responsable de l’equip de parada cardíaca de l’hospital.
 

Tallers d'habilitats

Es faran també a les tardes, de 15.30 h. a 18.30 h., a les aules d’Habilitats Clíniques del Campus de Bellvitge (Fase II, planta 2, Mòdul Groc HUB). 

També s’organitzen en grups 10 alumnes, alternant amb les de suport vital, de manera que cadascú, només haureu d’acudir dues tardes.

Els professors d’aquets tallers són metges residents, dels últims anys, de les diferents especialitats mèdiques i quirúrgiques.

Les pràctiques de sutures, de punció arterial i venosa, de punció lumbar i d’exploració mamaria, es realitzaran sobre maniquins.

També es projectaran vídeos, sobre les tècniques més habituals que es realitzen a urgències.
 

Casos clínics simulats

Aquest curs consisteix en la resolució de 15 casos clínics d’urgències, que estan dividits en 3 blocs de 5 casos cadascun:

- Aturada cardíaca
- Dolor coronari
- Insuficiència respiratòria

La seva finalitat és reforçar els coneixements en aquestes àrees, tant importants a urgències, aprendre correctament els diferents algoritmes i agafar agilitat i rapidesa en la presa de decisions, en situacions crítiques.

Es realitza a les sales d’informàtica del Campus (planta –1).

Es faran en grups de 20 alumnes, a les tardes. Es podran fer durant 3 mesos (es facilitarà un codi d’accés a cada alumne).

Els professors seran els directors del curs d’urgències medicoquirúrgiques.

 

Curs d'informàtica

El Servei d’informàtica us farà una introducció a la Xarxa, una eina molt important a l’hospital. Posteriorment aprendreu a gestionar les peticions d’analítiques, els resultats de laboratori, el informes d’alta, les imatges radiològiques, els informes quirúrgics, les citacions a consultes externes, etc.

Al mateix temps, també us ensenyaran a utilitzar el vostre correu electrònic de l’hospital.

 

Curs de seguretat i de riscos laborals

Organitzat per l'Hospital, l'objectiu principal és que tot el personal pugui actuar amb agilitat en front de qualsevol situació de catàstrofe que es pugui produir a l'hospital.
A més a més, el curs de Prevenció de riscos laborals és obligatoria la seva realització. Trobareu la data al programa del curs.

  

Curs de Bioètica

L'objectiu de curs és difondre els drets dels pacients afavorint un entorn al més humà possible o exposar, des del punt de vista bioètic, la resolució de conflictes puntuals que es puguin produir en terminats casos clínics.
El curso es realitzarà durant aquets mes de maig/juny.

 

Curs de protecció radiològica

Como cada any, es farà el curs de protecció radiològica, que es realitza on-line. Està dividit en dos grups segons el risc de les diferents especialitats. El grup A consta de 22 especialitats i te 9 temes, més una avaluació. El grup B consta de 9 especialitats.
Les dates per fer el curs no estan disponibles, però es notificarà per e-mail en el moment que ens les confirmin.


Pujar